
Herään aina aikaisin, kun olen lomalla. Aiemmin kuin silloin, kun menen töihin. En laita herätyskelloa soimaan, ja on tavallaan ärsyttävää, kun ei saa nukuttua, mutta tavallaan se on myös ihanaa. Kun menen portaat alas ja kasvihuonetta kohti paljain jaloin pelkässä aamutakissa, ylleni laskeutuu rauha, joka on melkeinpä hengellinen. Kaikki nukkuvat, ja vain minä olen hereillä.
Kasvihuoneen ovi on kesäisin aina auki, vuorokauden ympäri, koska haluan, että kasvihuoneessa on mahdollisimman hyvä ilmasto. Kun yöt ovat viileitä, kasvit saavat levätä ja ottaa vettä vahvistuakseen seuraavaa kuumaa päivää varten.
Sido tomaatit:
Tomaattikasvien tuoksu kasvihuoneessa jättää kukkivat sitruspuut varjoonsa. Tomaatit ovat nyt kasvaneet korkeiksi, ja olen jo kauan sitten sitonut ne naruun, jonka olen kiinnittänyt sangon kahvan ja kasvihuoneen katon välille.


Varkaat vievät ravinteita:
Varkaiden nyppiminen pois kasveista on ehdottoman tärkeää hyvän sadon saamiseksi. Varkaat ovat pieniä versoja, jotka kasvavat rungon ja lehtien haarakohtiin. Nappaa ne pois, jotta kasvin energia menee niiden sijaan tomaatteihin ja kukkiin.
Tomaattien lannoitus:
Jos lannoitat tomaattejasi joka viikko, lannoitteen saanti on tasaista ja kasveista tulee vastustuskykyisiä tauteja kuten latvamätää vastaan. Tasainen kastelu ja tasainen lannoitus ovat kaiken a ja o. Minä lannoitan Hornum-lannoitteella. Sitä on saatavana nestemäisenä ja jauheena, jota sekoitan veteen. Voit ostaa sitä täältä Willab Gardenilta. Se on ehdottomasti paras lannoite, jota olen käyttänyt! Lannoitan koko elokuun, jotta tiedän tomaateilla olevan tarpeeksi ravinteita.


Korjaa tomaattisato:
Tomaatit ovat alkaneet toimittaa satoa, ja olen poiminut ensimmäiset auringon kypsyttämät tomaattini kasvihuoneesta. Jos tomaatteja poimiessani olen epävarma siitä, ovatko ne kypsiä, kierrän tomaattia, ja jos se irtoaa varresta, kun olen kääntänyt sitä puoli kierrosta, se on kypsä. Muutoin se saa kypsyä vielä muutaman päivän. Mielestäni paras tapa nauttia tomaateista on leikata ne siivuiksi ja laittaa kerroksittain mozzarellan kanssa ja maustaa balsamico-kastikkeella, suolahiutaleilla ja mustapippurilla. Paras grillauslisuke, jonka tiedän!

Vastaa