
Oi miten paljon kaipaan vihreyttä! Varmaankin siksi, että se on niin harvinaista tammikuussa. Haluan vihreyttä kävelylenkeilleni, vihreyttä kasvatettavaksi ja vihreyttä syötäväksi! Siksi ajattelin jakaa parhaat vinkkini herneenversojen kasvatukseen keittiön ikkunan edessä!
Huomaan hakeutuvani sammalpeitteisiin kuusimetsiin kävelylenkeilläni. Tiedättehän sellaiset vanhat metsät, jotka ovat niin sammaleen peitossa, että ne näyttävät pehmeiltä kuin pumpuli. Mutta ikävöin nyt kasvien kasvattamista enemmän kuin koskaan. Haluan nähdä vihreiden versojen puskevan mustasta maasta kasvuvoimallaan. Vihreät sirkkalehdet, jotka pyrkivät nopeasti valoa kohti ja ottavat vauhtia elämään.

Minun on myös saatava syödä vihreää. Se piristää mitä tahansa väsynyttä aamiaissämpylää. Sitä paitsi vihreää voi nyt kasvattaa todella helposti keittiön ikkunalla!
Kasvata herneenversoja:
1. Ostaa kotiin pakkaus keltaisia kuivattuja herneitä.
2. Liota herneitä kulhossa yön yli. Ota kasvatuslaatikko (jäätelö- tai rypälerasia), lisää 2 cm multaa ja ripottele herneet multaan.
3. Kastele ja peitä kylvösi muovikelmulla ja tee kelmuun reikiä, jotta ilmaa pääsee sisään.
4. Muutaman päivän kuluttua näet pieniä versoja. Pidä multa edelleen kosteana, mutta ota kelmu pois.
5. Korjaa sato, kun versot ovat noin 6‒7 cm pitkiä. Silloin ne ovat parhaimman makuisia. Leikkaa verso noin 1 cm päästä herneestä, niin voit korjata uuden sadon noin viikon kuluttua.

Hienoa, että on olemassa jotain niin halpaa, hyvää ja vihreää! Se tuo hieman lisäluksusta arkeen
Vastaa