Ajattele, että voimme nyt sanoa, että on kesä. Yhtäkkiä se on täällä. Se, josta olemme unelmoineet ja jota olemme kaivanneet. Aurinko, tuuli ja vesi, vihreys ja kukat. Se tekee sielun niin onnelliseksi. Mutta kesä tarkoittaa myös sitä, että täytyy valmistautua ja suunnitella, jotta voit suoda itsellesi laiskoja päiviä. Päiviä, jolloin sinun ei ole pakko tehdä mitään. Ei ehkä edes kastella puutarhaa tai kasvihuonetta.
Älä huoli, on olemassa apua, jotta kasvit selviytyvät ilman, että sinun tarvitsee olla kotona hoitamassa niitä.
On olemassa erilaisia kastelujärjestelmiä. Useita edistyneempiä.
Kaikkea tippukastelujärjestelmistä pussin avulla kehittyneempiin sovellusohjattuihin järjestelmiin.
Mainitsen alla muutamia hyvin toimivia:
- Istuta altakasteluruukkuihin. Ämpäreitä tai suuria ruukkuja, joiden pohjassa on vesisäiliö. Voit tehdä sellaisen kaatamalla lecasoraa tiiviin ruukun pohjalle, jossa on reikiä hieman sivussa eikä ruukun pohjassa.
- Tippukastelu. Toimii kuin tippa pussien kanssa. Säädä tippusuuttimia, ja eri kasvit saavat eri määrän vettä. Lisäksi kasvien kastelu lämpimällä vedellä on hyödyllistä.
- Täysin automaattiset järjestelmät, joita ohjataan ajastimella. Voit rakentaa näistä erikokoisia järjestelmiä, joissa on joko kasvihuoneeseen sopivia tippusuuttimia tai suurempia järjestelmiä, joissa on paksummat putket, jotta voit kastella kasvimaata pienillä sadettimilla, joiden avulla voit kastella suurempaa aluetta.
- Aseta kasvit tarjottimille, mieluiten terrakottaruukkuihin. Näin kasvit voivat imeä vettä tarjottimelta, ja terrakotta imee kosteutta, jolloin multa kostuu. Tämä edellyttää, että ruukun pohjassa on reikä.
- Vettä tynnyristä. Iriso-kastelujärjestelmän etuna on, että se voi hyödyntää sadevettä. Järjestelmässä käytetään ns. tippukastelijoita, jotka säädetään erikseen kunkin kasvin kastelutarpeen mukaan. On tärkeää, että tynnyri on ylempänä kuin kasteltava kohde.

Vastaa