
Minua ei harmita lainkaan, etten voi matkustella yhtä paljon kuin monet muut. Olen niin sanottu ”kotihiiri”. Ehkä se johtuu siitä, että olen päättänyt poimia tietyt osat maailmastamme kasvihuoneeseeni. Kasvihuone tarjoaa meille pohjoisessa mahdollisuuden nauttia muista ilmastoista. Minä kasvatan kasvihuoneessani eksoottisia kasveja kuten sitruunoita, oliiveja ja viikunoita. Mutta eniten iloitsen fantastisesta persikkapuustani.



Olen persikkapuun maahan kasvihuoneen sisälle. Siten juurilla on paljon tilaa ja ne voivat kasvaa ulospäin, jolloin puusta tulee vähitellen omavarainen veden suhteen. Suuret puut ja viiniköynnökset eivät viihtyisi ruukussa, koska niissä juurille tulee liian ahdasta. Olen tukenut persikkapuuni kasvihuoneeni lasiruutuja vasten. Siten puu vie mahdollisimman vähän tilaa ja antaa samalla varjoa muille kasveille. Siitä on paljon hyötyä kesällä.


Se, kun pääsen poimimaan auringon kypsyttämän persikan omasta puustani, on minulle juhlahetki. On ihanaa tuntea sen tuoksu ja intensiivinen maku. Nautinnon nostaa uudelle tasolle se, että persikkasato on niin runsas, että voin laittaa muutaman sivuun fantastisia leivonnaisia varten. Lapset rakastavat leipomista ja minä makeita asioita. Se on täydellinen yhdistelmä. Tässä on lasten persikkamuffinsiohje, jota parempaa on vaikea kuvitella.

Persikkamuffinsit
Ainekset, 12 kpl:
2 persikkaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
50 g voita
2 munaa
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
Tee näin:
Leikkaa persikat lohkoihin. Laita ne kulhoon, ripottele päälle vaniljasokeria ja kääntele persikoita varovasti.
Kuumenna maito kattilassa, siirrä sivuun ja sulata voi kuumaan maitoon. Sekoita munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe pienessä kulhossa. Sekoita munavaahtoon vuorotellen jauhoja ja maitoa. Jaa taikina muotteihin ja paina persikanpalat taikinaan. Kypsennä noin 15 minuuttia 200-asteisen uunin keskitasolla. Ota uunista ja anna jäähtyä. Siivilöi päälle hieman tomusokeria. Tarjoile kermavaahdon kera.
Vastaa