
Viljely on ihanaa, siitä voimme varmasti kaikki olla yhtä mieltä. Pieni siemen, joka saa keväällä oikeat edellytykset kasvaakseen suureksi. Vain muutamassa kuukaudessa se on kasvanut suuriksi, upeiksi syötäviksi suosikeiksi, jotka on nyt jalostettava. Koko prosessi on hämmästyttävä, jos oikein alkaa miettiä. Viime vuonna törmäsin tähän reseptiin, josta tuli todellinen suosikki heti ensimmäisestä hetkestä alkaen. Lopputulos maistuu taivaalliselta riippumatta siitä, oletko kasvattanut punajuuresi itse vai et. Niin helppoa ja niin hyvää!
Punajuuricarpaccion resepti:
Punajuuria
Rucolasalaattia
Raastettua parmesania
Pinjansiemeniä
Oliiviöljyä
Sitruunaa
Hiutalesuolaa
Tee näin:
Jätä punajuureen kuori, hieman naattia ja vartta, niin se säilyttää upean värinsä keittämisen aikana.
Keitä punajuuria, kunnes ne ovat pehmeitä, noin 40–50 minuuttia. Kuori sitten punajuuret.
Siivuta punajuuret hyvin ohuiksi siivuiksi mandoliinileikkurilla tai kuorimaveitsellä. Laita viipaleet lautaselle ja peitä rucolasalaatilla ja raastetulla parmesanilla.
Paahda pinjansiemenet, saksanpähkinät tai auringonkukansiemenet ja ripottele ne päällimmäiseksi. Lisää viimeiseksi oliiviöljy, pala sitruunaa ja hiutalesuola. Komeus nautitaan mieluiten ulkona ilta-auringossa hyvän viinilasillisen kera. Kokeile, et tule pettymään.
Vastaa