Ilman joitakin asioita on vaikeaa olla ja ilman joitakin asioita ei voi olla. Siinä on selvä ero. Joitakin vuosia sitten ostin itselleni karviaispensaan. En oikeastaan tiedä, miksi. En ole koskaan ollut erityisen ihastunut siihen. Nyt pensas kuitenkin oli puutarhassani, ja minun piti keksiä jotain hyvää niistä pienistä karviaismarjoista. Silloin löysin yhden reseptin. Olin muistavinani, että olin maistanut sitä yhdistelmää ennenkin: karviainen ja selja. Tuumasta toimeen. Keitin ensimmäisen oman marmeladini ja mikä huikea menestys siitä tulikaan! Nyt se kuuluu ehdottomasti kesääni. Vähän marmeladia keksin ja juuston päällä vie makuaistimuksen taivaisiin ja takaisin.

On niin ihanaa ihan vain istua iltaisin kasvihuoneessa tähän aikaan vuodesta. En tiedä, millaista sinun luonasi on, mutta minun kotonani emme välillä voi olla ulkona iltaisin, koska täällä on niin paljon mäkäräisiä ja hyttysiä. Sisällä kasvihuoneessa voimme istua, ilman että verenhimoiset eläimet syövät meitä. Siellä meidän ei tarvitse välittää edes säästä, koska sateella tai auringonpaisteella ei ole väliä. Voimme istua joka ilta kasvihuoneessa ja syödä juustoa ja keksejä karviaismarmeladin kera. En voisi olla ilman sitä kesällä.

Karviaismarmeladi
1 kg karviaisia (niiden on oltava kypsiä)
1 kg hillosokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl tiivistettyä seljamehua
Tee näin:
1. Puhdista marjat ja poista kannat sekä huuhtele karviaiset. Hienonna ne karkeaksi survokseksi tehosekoittimella.
2. Sekoita karviaissurvos ja hillosokeri ja keitä korkeassa lämpötilassa. Keitä 4 minuuttia.
3. Ota pois liedeltä ja poista tarvittaessa vaahto. Sekoita joukkoon seljamehu (tiiviste) ja vaniljasokeri.
4. Täytä kuumiin purkkeihin reunaan asti, laita kuuma kansi päälle ja sulje se.
5. Jäähdytä mahdollisimman nopeasti, mielellään jääkaapissa.

Vastaa