

Minusta pirteät raparperit, jotka puskevat ylös mullasta varhain keväällä, ovat ihania.
Raparpereja on monia eri lajikkeita, ja väittäisin yleisimmän niistä olevan vihreäruotinen Victoria. On myös punaruotisia raparpereja, jotka ovat jalostettuja ja joiden sato on yleensä hieman niukempi mutta todella maukas.
Raparperi on vaatimaton mullan suhteen, ja se viihtyykin lähes kaikenlaisessa mullassa ja useimmissa paikoissa. Jaa toki raparperiasi, jos sinulla on sellainen. Raparperi voi hyvin, kun sen juurijärjestelmä jaetaan silloin tällöin.
Tänään kerron teille ihanan, keväältä maistuvan reseptin. Se on minulle uusi, mutta aion käyttää sitä vielä monta kertaa.

Valkosuklaiset raparperi-kookosmuffinit
Muffinien määrä riippuu käyttämiesi vuokien koosta.
8–10 muffinia:
Ainekset
150 g | raparperia |
1 rkl | tomusokeria |
1 tl | maissitärkkelystä, Maizenaa |
100 g | valkosuklaata |
100 g | voita |
2 | munaa |
2 dl | hienoa sokeria |
2 tl | vaniljasokeria |
2 dl | vehnäjauhoja |
3 dl | kookoshiutaleita |
Valkosuklaiset raparperi-kookosmuffinit – tee näin:
- Laita uuni kuumenemaan 175°C:seen Puhdista ja leikkaa raparperit ohuiksi siivuiksi ja sekoita tomusokerin ja maissitärkkelyksen kanssa.
- Hienonna suklaa karkeaksi jauheeksi. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vispaa munat, hieno sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi. Lisää jauhot, kookos ja voi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääntele suklaa ja raparperit taikinaan.
- Jaa taikina tavalliselle uunipellille tai muffinipellille asetettuihin paperivuokiin.
- Paista uunissa noin 25 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla; muffinit ovat valmiita, kun tikkuun ei jää taikinaa. Anna muffinien jäähtyä ritilällä. Sirottele päälle tomusokeria.

Vastaa