
Mitä on joulu ilman hyvää kahvia? Sahramipullat, glögi ja suklaa ovat minulle ehdoton valinta. Kupillinen kahvia, jota muuten nautin harvoin, saa minut oikeaan joulutunnelmaan. Se antaa minulle tauon stressistä ja kultaa arjen. Minulle tuottaa erityistä mielihyvää juoda kahvia jonkin itse tekemälläni kanssa.
Mutta en halua seisoa tuntikausia keittämässä nekkuja ja tekemässä jotain hienostunutta. Minulle on tärkeää, että se syntyy nopeasti mutta maistuu hienostuneelta ja ihanalta. Juuri siltä kuin tämä toffee: makealta, suolaiselta ja rapealta. Siksi rapea suklaatoffee on täydellistä. Löysin reseptin viime talvena, ja siitä on tullut joulun ehdoton ykkönen.
Ainekset:
400 g maitosuklaata
1 tölkki sokeroitua kondensoitua maitoa (397 g)
40 g voita
150 g Smash-maissinaksuja
Koristeluun:
murskattuja Smash-maissinaksuja
suolahiutaleita

Tee näin:
- Sulata suklaa ja kondensoitu maito vesihauteessa. Sekoita voi joukkoon ja sekoita, kunnes se on sulanut.
- Levitä Smash-maissinaksut leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Noin 20×20 (noin 36 palaa).
- Kaada suklaaseos päälle ja ripottele pinnalle smash-mursketta ja suolahiutaleita.
- Anna jähmettyä huoneenlämmössä yön yli.
- Leikkaa neliöiksi ja säilytä jääkaapissa.
Muista, että jos ne ovat pieniä, niitä saa ottaa kaksi!
Vastaa