
Pureskeltava ja rapea kakku, jossa on marengin sitkeyttä ja riisimurojen rapeutta. Ilmavan kermavaahdon ja happaman sitruunakreemin kanssa tämä on suosikkikakku.
Mikä talvi meillä onkaan ollut koko maassa. Lunta pohjoisesta etelään. Se ei ole tavanomaista. Meidän perheemme on nauttinut tästä täysin rinnoin. Olemme luistelleet ja laskeneet pulkalla myöhään iltaan. Mutta liian usein olen joutunut kutsumaan lapset sisälle ja sanomaan, että heidän täytyy tulla sisään ja mennä nukkumaan.
– Huomenna on taas koulupäivä!
Mutta näin ei ole tapahtunut tällä viikolla, ja se tuntuu niin ylelliseltä.

En ole vielä käynnistänyt kasvihuonetta, on vielä liian kylmä aloittaa kylvöä ja lämmittää kasvihuonetta tuulettimella. On kuitenkin mielettömän mukavaa, että voimme istua täällä ulkona ja juoda kahvia. Ei tarvitse riisua vaatteita ja pukea ne uudestaan heti kahvin jälkeen. Ei, kasvihuoneeseen voimme mennä saappaissa ja haalareissa ja pääsemme sitten nopeasti takaisin leikkimään.

Lomalla pitää tietenkin syödä kakkua. Juhlia sitä, että olet oppinut taas jotain. Lisäksi on tuhansia muita syitä juhlia, jos vain päätämme niin, vaikka se, että kirkastuu tai että pian on kevät. Joten kakku piristää aina.

Nyt saat ehdottomasti maukkaimman ja yksinkertaisimman kakun reseptin, joka sopii yhtä hyvin pienille kuin suurille kakkuhirviöille. KAIKKI rakastavat sitä.
Noin 10 palaa
Ainekset:
Pohja:
4 munanvalkuaista
3 dl sokeria
3 dl riisimuroja
Tee näin.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon sokeri vähän kerrallaan. Kääntele varovasti sekaan riisimurot. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, 30×40 cm (10 palaa). Paista marenkia uunin keskellä 60-75 minuuttia, kunnes se irtoaa paperista. Ota uunista ja anna jäähtyä.
Kreemi.
4 munankeltuaista
1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoa
1 dl vispikermaa
100 g voita
Sitruunan raastettu kuori.
Puolikkaan sitruunan mehu
1 purkki lemoncurd-sitruunatahnaa
Tee näin.
Sekoita kaikki ainekset kattilassa paitsi sitruunatahna. Keitä matalalla keskilämmöllä sekoittaen paksuksi kreemiksi. Sekoita koko ajan ja varmista, että kreemi ei pala pohjaan. Poista kattila lämmöltä heti, kun se sakeutuu. Kaada kreemi kulhoon ja anna jäähtyä.
Jaa marenki kahteen yhtä suureen osaan.
Levitä ensin sitruunatahna yhdelle pohjalle. Levitä kreemi ja aseta päälle toinen marenki.
Koristelu:
3 dl kermavaahtoa
Mahdollisesti vadelmia, tomusokeria, tuoretta minttua ja suklaata koristeiksi.
Vastaa