
Kun pysäköin työviikon jälkeen pihatielle ja nousen autosta, aurinko häikäisee silmiä ja saa puutarhan hehkumaan kullanvärisenä. Vaikka väriloisto ja vehreys antavat vielä odottaa itseään, kultaverho muistuttaa lähestyvästä keväästä.
Tänään haluan juhlia kevättä ja päästä maistamaan sen makua. Tarkoitukseen sopii Västerbottenin piirakka matjessillillä, sipulilla ja kermaviilillä höystettynä. Maailmaluokan alkupala tai mainio lisäke pääsiäispöytään. Valmistus on lisäksi helppoa ja voit hyvin tehdä piirakan valmiiksi jo edellisenä päivänä – herkullinen maku säilyy kyllä!


Ainekset:
Voit käyttää valmista piirakkataikinaa tai valmistaa helpon peruspohjan.
Täyte:
- 6 munaa
- 5 dl maitoa tai kermaa
- 500 g västerbotten-juustoa
- Mustapippuria ja suolaa
Koristeluun:
- Kaksi purkkia matjessillillä
- Silputtua punasipulia
- Silputtua ruohosipulia
- Kermaviiliä


Tee näin:
- Laita uuni kuumenemaan 200 °C
- Painele piirakkataikina vuokaan, jonka halkaisija on 20–25 cm
- Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa
- Kaada täyte vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia
- Anna piirakan jäähtyä ennen kuin leikkaat sen ja koristele viipaleet kermaviilillä, sillillä ja sipulilla
- Haukkaa pala kevättunnelmaa ja nauti
Ruohosipuli on kevään ensimmäinen avomaalta keräämäni satotuote. On aina erityistä päästä syömään oman maan antimia – ja eivätkö ne maistukin aina paremmalta?

Vastaa