Tuuli on tänään viileä, joten menen takaisin sisään ja laitan villatakin päälle. Illat ja valo ovat ihania, ja sisällä oleminen ei minusta tule kuuloonkaan. Silloin on hienoa, kun voi mennä kasvihuoneeseen, joskus vain istumaan ja katselemaan ja nuuhkimaan mullan, tomaattien ja kukkivien sitruspuiden tuoksua. Joskus kuuntelemaan podcastia. Mutta tänä iltana saan seuraa.
Minulla on hirveästi parsaa keittiöpuutarhassani ja kukkapenkeissäni. Miellyttävä ongelma. Minua ei lainkaan harmita, että minun on syötävä sitä monena päivänä viikossa tähän aikaan vuodesta.

Mielestäni parasta, mitä voin tehdä parsastani, on keittää se nopeasti kevyesti suolatussa vedessä. Tarjoile se voinokareen ja vasta raastetun parmesaanin kera ja purista hieman sitruunamehua päälle. Paahda valkosipulileipää lisukkeeksi. Se korostaa makuja entisestään. Sitä syömme tänä iltana. Parsa on ehdoton suosikkikasvini puutarhassa. Sitä paitsi voin nauttia omasta sadosta keskikesään asti.

Kasvihuoneessa on vielä paljon taimia, jotka alkavat kaivata ulos. Osan niistä siirrän keittiöpuutarhaan ja osan kukkapenkkeihin. Olen kasvattanut sekä kukkivia kasveja että syötäviä kasveja ja sekoitan niitä mielelläni kukkapenkissä. Minusta siitä syntyy jännittäviä kontrasteja, kun voi sekoittaa punaista suippokaalia, jättiverbenaa ja latva-artisokkaa. Tsinniat ja lehtipersilja luovat ihanan kontrastin. Samoin auringonkukat kurpitsoideni joukossa.

Ensi viikolla istutan kaalini. Monet teistä ovat kysyneet, mitä keinoja käytän kaaliperhosten torjuntaan. En onnistu siinä aina. Mutta annan teille joka tapauksessa parhaat vinkkini, miten ongelman voi minimoida. Toivottavasti myös sinä saat tilaisuuden nauttia hienoista illoista riippumatta siitä, onko sinulla kasvihuone vai ei.
Vastaa