
Yhdistämme kesän mielessämme vihreyteen, lämmittävään aurinkoon ja vilvoittavaan uintiin sekä laiskaan rentoutumiseen ja parhaasta vuodenajasta nauttimiseen!
Toivon, että myös tästä kesästä tulee sellainen, ja ajan sekä resurssien säästämiseksi kastelen tehokkaalla ja fiksulla tavalla, jotta kasvit selviävät pitkään ja mahdollisimman vähän vettä menee hukkaan.
Kastele paljon:
Ensinnäkin sinun kannattaa kastella paljon jokaisella kastelukerralla. Ei mitään pikkupisaraa. Kun kastelet, se on tehtävä niin, että vesi menee alas syviin juuriin sinne, missä siitä on hyötyä. Jos kastelet usein vähän kerrallaan, juuret kääntyvät pintaa kohti, mikä johtaa siihen, että kasvi kuivuu nopeammin ja siitä tulee herkempi. Tämä pätee riippumatta siitä, kasteletko ruohikkoa, kukkia vai ruukkukasveja.
Älä käytä sadetinta:
Kastele mieluummin pisteittäin kuin sadettimella. Siten vettä päätyy vain sinne, mihin pitääkin, ja alueet, jotka eivät tarvitse vettä, eivät saa sitä. Muuten vettä menee hukkaan litroittain ja saatat päätyä kastelemaan esimerkiksi käytävää, jossa vesi hyödyttää rikkaruohoja, joiden poistamisessa joudut näkemään vaivaa. Kastele vain kohteittain äläkä kastele paikkoja, jotka eivät tarvitse sitä.

Haravoi maan pinta ennen kastelua:
Jos maan pinta on kuiva hieman kova, se saattaa ohjata kasteluvettä pois, mutta jos ensin haravoit maan pintaa, vesi menee suoraan maahan, jolloin se antaa hyötyä heti ensi pisarasta lähtien.
Kastele myös ruukku:
Istuttaminen terrakottaruukkuihin on hyvä, jos “kastelet” myös ruukun. Muuten terrakottaruukku imee vettä maasta sen sijaan, että se luovuttaisi sitä.
Terrakotta on savea ja se sisältää ilmaa. Jos kyllästät saviruukun vedellä, jolloin tyhjät tilat täyttyvät vedellä, ruukku luovuttaa vettä kasville. Kastellessasi laske koko ruukku esimerkiksi vesisankoon siten, että sekä ruukku että multa kyllästyvät vedellä. Ei mikään ihme, että välimerenmaissa istutetaan usein terrakottaruukkuihin.


Vastaa