
Olen tottunut siihen, että minulla on omia vihanneksia, joita voin helposti käydä korjaamassa puutarhassa. Tämä tarkoittaa sitä, että päivällisiä ei tarvitse suunnitella yhtä paljon, vaan käyn katsomassa, mitä tänään on korjattava. Tämä tarkoittaa sitä, että syömme päivällisiä, jotka perustuvat juuri nyt sesongissa oleviin vihanneksiin.
Talvikaudella tarjonta on rajoitettua, mutta ei olematonta. Lumen alta löytyy kaalia, sekä lehtikaalia että valkokaalia. Keittiöpuutarhassa on myös hieman purjoa jäljellä. Nämä kasvit eivät kärsi siitä, että ne jätetään ulos pakkaseen. Lisäksi lumi eristää talven kylmimpiä pakkasia vastaan. En voi kasvattaa talvella mitään uutta keittiöpuutarhassa, joten valmistelen syksyllä talven sadonkorjuun.
Lehtikaalilla on keskeinen paikka joulupöydässäni. Joko kerman kanssa keitettynä tai salaattina granaattiomenoiden ja paahdettujen saksanpähkinöiden kanssa. Pidän lehtikaalissa siitä, että sitä voi käyttää joulupöydässä sekä syötävänä että koristeena. Koska minulla on omaa lehtikaalia, voin käyttää sitä runsaasti koristeluissa. Kuten yhdessä valonauhan ja omenoiden kanssa. Se on kaunis ja pysyy kauniina koko talven. Jos et ole kasvattanut omaa lehtikaalia, voit tietysti koristella sillä, mitä kaupoista löytyy.
Vastaa