
Mitä elämä olisi ilman mausteita? – kuin ruoanlaittoa ilman makua! Ruoan maustaminen itsekasvatetuilla ja kuivatuilla mausteilla tekee ruoanlaitosta erityisen herkullista, ja lisää ihanaa tunnetta myös elämään.

Valitse mausteiden korjaamispäiväksi erityisen aurinkoinen ja lämmin päivä. Leikkaa lehdet tai kokonaiset oksat riippuen kuivatettavasta kasvista. Aseta mausteet sitten pellille tai tee niistä pieniä kimppuja ja ripusta ne yrttikuivuriin. Jotta mausteet säilyttävät kauniin vihreän värinsä, pidä ne poissa suorasta auringonvalosta. Täydellinen paikka on lämmin, kuiva ja varjoisa.

Annan mausteiden kuivua todella hyvin, jonka jälkeen sekoitan tai jauhan ne morttelissa ja laitan hienoihin lasipurkkeihin. Oman yrttisuolan tekeminen sekoittamalla mausteet suolaan on myös hyvä ja arvostettu lahja.

Vastaa