
Nyt olen korjannut kasvihuoneestani viimeisetkin tomaatit tältä vuodelta. Myönnän auliisti, että olin jo aika kyllästynyt tomaatintaimiini. Ne kuihtuivat ja näyttivät kalpeilta. Mutta niissä oli joukko vihreitä tomaatteja, jotka eivät olleet ehtineet kypsyä. Tällaiset tomaatit voi joko tuoda keittiöön ja toivoa, että ne kypsyvät ikkunalaudalla, tai tehdä jotakin paljon maukkaampaa.

Säilö vihreät tomaatit.
Voit tehdä joko niin kuin minä – keittää ne kokoon chutneyksi – tai tuplata liemen reseptin ja keittää ne kokonaisina.
Suussa sulavan hyvää syksyn aromaattiseen ruoanlaittoon.
- 2 kg vihreitä tomaatteja kuutioituina
- 3 keltasipulia silputtuna
- 1 dl etikkaa
- 1,5 dl vettä
- 1,5 dl sokeria
- 10 mausteneilikkaa
- 1 tl suolaa
Keitä liemi ja lisää sipulit ja tomaatit.
Anna kiehua noin 20 minuuttia, kunnes koostumus on tasainen.
Kaada puhtaisiin lasipurkkeihin ja säilytä kylmässä.

Jos haluat mieluummin säilöä tomaatit kokonaisina, keitä sekoittamatta, kunnes tomaatit ovat pehmenneet. Älä unohda tuplata liemen määrää, sillä sitä tarvitaan enemmän tomaattien peittämiseen.
Hei, kuinka pitkän aikaa pitää antaa tekeytyä? Ja kuinka kauan säilyvät?
Hei ja kiitos viestistä.
Tomaattien kypsennysaika voi vaihdella niiden koon mukaan. Kokeile neulalla niin tiedät milloin tomaatit ovat pehemeitä.
Säilö tomaatit puhtaassa purkissa jääkaapissa niin ne voivat säilyä hyvinkin pitkään.
Terveisin Rebecca