Joulukuu kun valo kimmeltää ikkunoissa, ja tuoreet leivonnaiset tuoksuvat. Takka risahtelee ja antaa ihaninta lämpöä. Kaiuttimista kuuluu joulumusiikkia, mutta ei liian kovaa. Vain taustamusiikkina. Lapset istuvat askartelemassa kotitekoisia joulukoristeita, ja minä kirjoitan joulukortteja hyvissä ajoin.

Sellaista ei ole minulla tällä hetkellä. Mielessä on aina jotakin saavuttamatonta. Illuusio särkyy aina jossakin kohdassa ja on aloitettava priorisoimaan pois asioita, jotka tuntuvat vähemmän tärkeiltä. Silti voin tänä vuonna olla ylpeä siitä, että olen ylittänyt itseni. Tänä vuonna kyseessä on niinkin pieni ja vähäpätöinen asia kuin oman lehtikaalin kasvattimen.
Lehtikaali ei ole erityisen kallista kaupassa emmekä syö suuria määriä lehtikaalia perheessämme, mutta sillä ei ole merkitystä. Tuntuu vain niin hyvältä, kun voi mennä keittiöpuutarhaan joulukuussa ja hakea omaa ruokaa joulupöytään. Olen ylpeä itsestäni. Pienet asiat tekevät suuren eron arjessa.
Lehtikaalisalaatti, jossa on granaattiomenaa ja saksanpähkinää, on minusta mielettömän hyvä lisäke joulupöytään. Se on kevyt lisäke kaikelle tarjolla olevalle rasvaiselle ruoalle.
Lehtikaalisalaatti
Tarvikkeet:
- Tuoretta hienoa lehtikaalia
- Granaattiomenaa
- Saksanpähkinöitä
- Appelsiinilohkoja
- Balsamicoa kastikkeeksi

Sekoita ja tarjoile. Todella raikasta ja maukasta!
Vastaa