Onko edessäsi muutama vapaapäivä? Onko sinulla nurmikko, jonka voisi haravoida ja sillä pudonneita oksia? Onnittelut! Sitten voit tehdä hienon pöytäkoristeen tai vaikka ovikoristeen!

Olen kerännyt kaikki löytämäni risut ja ajattelin tehdä niistä jotain hienoa. Otan risuja ja sidon ne pitkäksi pötköksi teräslangalla. Risumakkaran voi asettaa pöydälle ja koristella sipulikasveilla, munilla ja höyhenillä, tai voin sitoa sen kranssiksi.

Koristelen kranssin samalla tavalla. Liimaan siihen tyhjäksi puhallettuja munia liimapistoolilla. Sitten kiinnitän kranssiin kukkivia sipulikasveja teräslangalla ja painelen siihen höyheniä. Mukavaa puuhaa lasten kanssa nyt kun heillä ei ole koulua, tai ihan vaan itsekseen.

Jälkiruuaksi teen ihanaa suklaakakkua, jota pienet ja suuret herkkusuut rakastavat. Siinä on ihanan tahmea sisus ja päällä rapeita maitosuklaamunia. Siitä tulee menestys.
Suklaakakkuohje
- 152 g voita
- 1 dl maitoa
- 2 ¼ dl sokeria
- ¾ rkl vaniljasokeria
- ¾ dl kaakaota
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 3 dl jauhoja
- 2 munaa
Kuorrute:
- 40 g voita
- 3-4 rkl vahvaa kahvia
- ¼ dl kaakaota
- ¾ rkl vaniljasokeria
- 2,5 dl tomusokeria
Tee näin:
- Laita uuni kuumenemaan 175 °C:seen Sulata voi. Lisää maito voihin ja anna jäähtyä. Sekoita munat ja sokeri vaahdoksi.
- Siivilöi hyvin sekoitetut kuiva-aineet voi/maitoseokseen. Sekoita sileäksi taikinaksi.
- Voitele ja jauhota vuoka, jonka halkaisija on n. 18-20 cm. Kaada taikina vuokaan ja paista 25-30 minuuttia. Kakun tulee tuntua päältä täysin kypsältä, mutta tuntua hieman tutisevalta, kun tunnustelet vuokaa. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä.
- Valmista sillä aikaa kuorrute. Sulata voi ja lisää muut kuiva-aineet. Sekoita sileäksi.
Annan sekä kakun että kuorrutteen jäähtyä ennen kuin sivelen kuorrutteen kakun päälle ja koristelen strösselillä ja suklaamunilla. Tarjoa kermavaahdon kera. Toivottavasti maistuu!
Iloista pääsiäistä!

Vastaa